panelarrow

Sport för alla

Fotboll framförallt men också andra sporter

Zlatans säsong

Om förra säsongen var den kanske allra bästa någonsin så har Zlatan Ibrahimovics nuvarande säsong definitivt inte börjar lika bra. Vi tar en titt på årets prestation hittills.

Zlatan

Tung start

Att Zlatan fortfarande är kung i sitt klubblag PSG är det inget snack om saken om. Men under hösten så har han för första gången börjat ifrågasättas då han inte lyckats prestera den fotboll som varit signum de senaste två säsongerna. Han ligger heller inte i topp i skytteligan, något han de två senaste säsongerna vunnit med sån överlägsenhet att han börjat få vara med i snacket om titeln som världens bästa spelare. I skrivande stund så ligger Zlatan på en tredjeplats, fem mål bakom ettan och fyra mål bakom tvåan. Betänka ska man då att Zlatan de senaste två säsongerna vunnit skytteligan med ungefär tio måls marginal.

***

Att det inte gått speciellt bra för Zlatan personligen har förstås påverkat laget också, som istället för överlägsen serieledning ligger en poäng bakom serieledande Olympique Marseille. Dock så har man en mindre match spelad och sannolikheten för vinst i nästa match då man möter bottenlaget Guingamp är rätt stor om man ser till oddsen, och kanske även till Zlatans formkurva. För även om den för säsongen skadedrabbade svensken fick en del kritik under Champions League-matchen borta mot sin förra klubb Barcelona, så gjorde han mål i CL igen och den franska tidningen Le10Sport menar att hans andra halvlek visar att han är på väg tillbaka från skadorna.

PSG förlorade till sist matchen, men har ändå gått förhållandevis bra i CL under hösten och kommer till slutspelet som ett av lagen med bäst statistik i gruppspelet.

***

Sportbladets fotbollskrönikör Johanna Frändén menade också att respekten för Zlatan är närmast återställd i Spanien.Under sin tid i Barcelona så ställde han sig på tvären mot dåvarande tränaren Pep Guardiola, vilket definitivt inte var något bra beslut vid tiden.