Sport för alla

Träning för fotbollsspelare

Att spela fotboll är i sig en träningsregim, men även då man inte spelar eller tränar ute på fotbollsplanen, kan man behöva hålla uppe fysiken och konditionen. 

Skador

786758-soccer-player-wearing-a-neoprene-braceFör de som verkligen vill hålla formen eller kanske till och med satsa på att bli proffs, är det bra att hålla igång utanför fotbollsträningarna. Ibland händer det ju även att man blir skadad på ett sätt eller annat och kanske inte kan vara med på träningspassen. Det som garanterat håller spelare borta från träningspassen är naturligtvis fot- och benskador, men även med andra skador kan det vara rekommenderat att hålla sig från plan. Men för den riktigt hängivne finns det alltid sätt.

Gymmet

Har man uteblivit från träningspassen, men fortfarande känner att man kan och vill träna på något sätt, finns det alltid gym. Tänk på vad det är du fortfarande kan träna, så om du skadat knäet, träna bröst, armar, axlar, mage, och rygg. Om du skadat axel träna lår, vader, och magen. På ett väl utrustat gym kan du hitta maskiner och verktyg för att träna de flesta muskelgrupper. Gymjakt.se kan hjälpa dig hitta ett gym nära dig, slå bara in ditt postnummer så radas de närmsta gymmen upp, rankade efter hur nära de ligger.

Träna hemma

Har man inget gym nära sig, kanske fått en allvarligare skada som ett benbrott, eller helt enkelt känner att man skulle vilja kunna träna hemifrån, kan man överväga att investera en slant i ett egen gym i hemmet. Det kan vara så lite som att bara köpa ett par hantlar, eller så mycket som att inreda ett helt rum med både stora och små träningsredskap. På en sida som Gymkompaniet kan du hitta det mesta du skulle kunna behöva för att skapa ett gym hemma, kolla på deras sida för mer information.

Training