Sport för alla

Smällkarameller i Premier Leagues julfotboll

Den här tiden på året så brukar det snackas ivrigt om vad vi kan vänta oss för skandaler från årets julfester hos Premier League-lagen. Ska man tro resultaten så har topplagen festat hårdast.

Premier League

Topplagen förutom Arsenal vill säga. Skämt åsido dock, för det är näppeligen troligt att det har förekommit några bakfulla spelare denna gång. Men med det sagt så har nog garanterat en och annan rubriksättare i den engelska pressen funderat på att ha med ordet ”hungover” med tanke på resultaten. För den som inte är helt insatt och funderar vad vi nu jiddrar om så är sammankopplingen med julfester och dåliga resultat något som bygger på hur de engelska lagens julfester inte sällan slutat med en eller flera skandaler på grund av överförfriskade spelare. Men nog om detta, nu ska vi prata om smällkaramellerna.

Topplagen tappade

För det som skedde var nämligen att alla topplagen förutom Arsenal tappade poäng, vilket gjorde att Arsenal om möjligt grep det sista halmstrået att kunna komma ikapp suveränerna Chelsea och Manchester City. Men frågan är om det ändå inte är ett ointagligt försprång för Arsenal som segern till trots, fortfarande ligger hela 13 poäng bakom ledande Chelsea. Däremot så var det viktigt i den mån att man klättrade till samma poäng som Southampton som ligger på kvalplatsen till Champions League. Femteplatsen som Arsenal nu har betyder också att man har en Europa League-plats om man håller platsen resten av säsongen.

På tal om Southampton så är väl frågan om det 1-1-resultat som Chelseatränaren Mourinho rasade över, egentligen var något dåligt resultat för ”The Saints” som denna säsong har överraskat alla. För med sina 10 segrar på de hittills 19 spelade matcherna så ligger man på den där fjärdeplatsen som innebär kval till Champions League. Inte illa för ett lag som 2011/2012 tog steget upp i PL igen efter att ha varit nere ända i League One och vänt. Frågan man ställer sig nu är förstås om laget håller även resterande delen av säsongen.