Sport för alla

Norrham Hamrångebygdens IF – Fotboll

Fotbollen är tveklöst Sveriges mest populära sport. Totalt finns runt 300 000 licensierade fotbollsspelare i Sverige från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Över hela landet finns således hundratals klubbar på olika nivåer i seriesystemet. En av alla dessa klubbar finner man i Gästrikland i form av Norrham Hamrångebygdens IF.

FotbollNorrham Hamrångebygdens IF är en förening med verksamhet i den lilla orten Bergby i norra Gästrikland, några mil norr om Gävle. Klubben härstammar från början från Norrsundets BK, som bildades redan år 1926 och Hamrånge GIF. De bägge klubbarnas fotbollssektioner slogs ihop år 2002 och senare samma år tog man ytterligare ett steg när de två klubbarna tillsammans med Hamrångefjärdens IK gick ihop för att bilda en större förening i Hamrångebygden.

Dock valde Norrsundets BK efter en medlemsomröstning att inte bli en del av den nya föreningen, som fick namnet Norrham Hamrångebygdens IF.

Fotboll

Klubbens stolthet är damlaget som återfinns i division 3 Dam Gästrikland där man den gångna säsongen slutade på en fjärdeplats. Tidigare hade klubben även ett herrlag, men dessa drog sig ur seriespelet inför säsongen 2011.

Förutom damlaget finns inom klubben också en ungdomsverksamhet med fyra pojklag, fyra flicklag samt ett utvecklingslag. I somras var klubben också arrangör av landslagets fotbollsskola som gick av stapeln i juni månad.