Sport för alla

Liverpool – en populär klubb bland svenskarna

Liverpool FC är en fotbollsklubb i den engelska högstaligan Premier League som också brukar kallas ”The Reds” på grund av att färgen röd är starkt sammankopplad med klubben. Det är en anrik klubb med en rad prestigefyllda titlar under sitt bälte, något som bland annat kommit att göra dom till ett av de mest populära engelska fotbollsklubbarna bland oss svenskar.

Liverpool är en fotbollsklubb i Englands högsta fotbollsliga Premier League, som länge dyrkats av ett stort antal svenska supportrar. Ja, detta har nu faktiskt förkommit så pass länge att vi nu börjar se lite av en generationsväxling bland de svenska fansen, där kärleken till klubben gått i arv ifrån den äldre generation till den yngre och som därför också för traditionerna vidare.

Vi kan nästan lova dig att du i Sverige kommer att få se fler än en Liverpool matchtröja i lokalen om du skulle besöka en sportbar av något slag på samma datum som Liverpool spelar någon utav sina matcher. Lagets supportrar, även de svenska, är nämligen extremt hängivna och man kan nog utan att ljuga påstå att det är lite av en religion för många utav dessa att strikt följa laget när tillfälle ges, på ett eller annat sätt.

Det är självklart inte heller bara bland oss svenskar som klubben har många utländska supportrar utan dessa existerar både här och var över jorden, bland annat i många av de asiatiska länderna, som är betydligt mera fotbollsintresserade än vad många av oss svenskar kanske förstår.

Den stora följarskara som klubben har är absolut någonting som ligger till grund för dess framgångar då den genom dessa stärkt sin ekonomi genom de år som passerat. Kanske får vi snart se en ny storhetstid för klubben, någonting som inte vore helt absurt med tanke på att man ändå varit och nosat på topplagen under de senaste säsongerna. Skulle detta bli ett faktum så skulle det åtminstone vara något som skulle glädja ett stort antal svenska fotbollssupportrar och någonting som säkerligen skulle synas på både gator och torg, när ligatiteln väl är säkrad!