Sport för alla

John Guidetti – Ansiktet utåt för ”Nya Sverige”?

Vår nya stora fotbollsstjärna heter John Guidetti och det är väl ingen som har missat att han och U21 landslaget precis tog guld i EM? Efter ett par år i England har Guidetti samlat på sig nyttiga erfarenheter som fått honom att växa både som spelare och person. Det viskas just nu om att han med stor sannolikhet kommer att bli vår nästa Zlatan.

John Guidetti

Pappa agerade tränare

Till DN berättar Guidetti om vad som har lett honom till de stora framgångarna. Framgångar som han började uppleva redan i ung ålder. Johns pappa Mike Guidetti har alltid stått vid hans sida och agerat fotbollstränare. John menar att det har satt sin prägel på hur bra han har lyckats utvecklas. Under åren då familjen Guidetti bodde i Kenya tränade John fotboll så mycket han bara kunde. Där fanns nämligen en stor fotbollskultur bland barn och ungdomar. Erfarenheten har gjort träningar till något naturligt för honom och tack vare tiden i Kenya har han nu de färdigheter som krävs i de största ligorna i Europa.

Se Guidetti spela

Vill du få chansen att se vårt nya stjärnskott spela? Idag är det lättare än någonsin. Flera företag skräddarsyr nämligen resor för att du och dina vänner ska kunna åka på en riktig fotbollsresa. De ordnar allt från flygresan till boende och matchbiljetter, vilket är oerhört bekvämt då det kan ta tid att sätta ihop en sådan resa helt på egen hand. Jämför olika paket på nätet för att hitta din resa. Gosporttravel.com anordnar t.ex. prisvärda fotbollsresor för både privatpersoner och större grupper.

Guidettis framtid ljus

John Guidetti är fortfarande väldigt ung och han har god tid på sig att utvecklas. Efter sin stora insats i U21-VM är det många internationella klubbar som är intresserade av honom. Chansen att få spela i en av de största klubbarna i världen är något alla fotbollsspelare drömmer om. Guidettis framtid som professionell fotbollsspelare ser väldigt ljus ut. Det kommer förmodligen att ringas till Gudetti för att kolla om han är tillgänglig för spel i  de högre ligorna. La Liga lär vara något som han drömmer om.