Sport för alla

Gruppslepet avklarat i Champions League

Det är nu det börjar på riktigt, kampen om vilket som är det bästa laget i Europa. Efter ett gruppspel som har innehållit en hel del överraskningar, positiva och negativa, så är det nu dags att knyta skorna extra noggrant.

Messi

Med slutspelet annalkande så tänkte vi gå igenom ett par saker som vi fastnat för under gruppspelet samt ge vårt tips på vilka som blir laget att slå när utslagningsmatcherna börjar.

Tre lag från tre länder gör upp

Utifrån vår egen påstådda fotbollskunskap samt experter på betting så tänkte vi först och främst presentera vilka lag vi tippar kommer gå längst i slutspelet:

  • Real Madrid – Fjolårsmästarna har ångat på som en maskin och som man säger ”gått rent” under hela gruppspelet där man alltså vunnit sex matcher av sex möjliga.
  • Bayern München – Mästarna förrförra säsongen har den förmodligen talangtätaste truppen av alla slutspelslag och kan bara Pep Guardiola få ihop grejorna så kommer Bayern att gå långt.
  • Chelsea – Det tredje laget, från det tredje landet är Chelsea, vilka vi tycker har det absolut bästa försvaret av slutspelslagen kommer till slutspelet med ett lag som trots mycket sparkapital har presterat bra redan nu.

Liverpool största besvikelsen

En symptomatisk förlust hemma mot Basel häromdagen avslutade Liverpools CL-äventyr för denna gång. Det var för övrigt lagets första sådana äventyr sedan 2009 och managern Brendan Rogers är knappast nöjd med det han fått se i matcherna. Att förlusten var symptomatisk menar vi är för att den symboliserar Chelseas säsong, där inte speciellt mycket har gått lagets väg.

För att se hur slutspelet spelas, det vill säga vilka lag som lottas mot vilka, besök UEFAs hemsida.