Sport för alla

Fotbollsresor

Att kombinera en resa med att gå på en fotbollsmatch är något som många drömmer om. Med flygbiljetter som inte behöver kosta skjortan och flera fotbollsstäder som ligger bara några få timmar från Sverige, är det nu enklare än någonsin att göra en snabb visit till Frankrike och England för att se sina favoritlag spela.

Springer efter bollen

Om du är ett stort fan av Manchester United kommer du definitivt att känna dig hemmastadd i staden Manchester då invånarna i princip andas fotboll. Nu när laget Manchester City också börjat satsa på stora spelare kan staden stoltsera med två av kontinentens bästa fotbollslag.

Manchester United har funnits sedan slutet av 1800-talet och har spelat på arenan Old Trafford sedan 1910. Klubben har hittills vunnit tre Champions League titlar och 20 ligatitlar. Många anser att klubbens framgångar de senaste decennierna berott på den skotska tränaren Sir Alex Ferguson. Under åren 1986 till 2013 byggde han upp ett starkt lag med spelare som David Beckham och Wayne Rooney. Manchester United lyckades vinna hela 38 titlar under Fergusons tid i klubben.

Blir du sugen på att åka till Manchester så kan en superweekend med flera matcher bli din nästa utlandsresa. GO Sport Travel arrangerar fotbollsresor till många länder inom Europa och med deras paket kan du kombinera att se matcher både i Manchester och i London. Flyg, övernattning, frukost och två matchbiljetter ingår i deras superweekend-paket. Självklart går det att skräddarsy efter dina speciella behov.

Känner du inte för att resa utomlands är en tripp till Stockholm för att se AIK ett lika gott alternativ. AIK är ett av de största lagen inom Allsvenskan. Sedan klubben började spela 1897 kan man stoltsera med hela 11 SM-guld och att ha vunnit Allsvenskan fem gånger. Med spelare som Helge ”Ekis” Ekroth, som varit med om fyra SM-titlar under sin tid hos AIK, är det inte svårt att förstå varför AIK:s matcher är ofta fullsatta i Friends Arena.