Sport för alla

Fotbollens legender

Som den förmodligen största sporten i världen, har fotbollen så klart legendariska spelare. Spelare vars rykte har spridit sig över välden och är kännt utav entusiaster. En del stora namn har förtjänat sitt legendariska rykte, samtidigt som dom fortfarande är aktiva fotbollsspelare .

fotbolls

Några kända fotbollsspelare är Ronaldo, Maier, Beckham, Bastistuta och inte att förglömma våra svenska namn Henrik Larsson och John Guidetti. Det finns så klart massor med stjärnor på fotbollshimlen och här under kommer en närmare beskrivning av några riktigt stora namn.

Maradona, Diego Armando Maradona, anses av många vara vara en av de bästa, om inte den bästa fotbollsspelaren, genom tiderna. Spelstilen Maradona använde, kännetecknades utav spelförståelse och en otrolig teknik. Hans proffskarriär pågick mellan 1976 och 1997.

Pelé, Edson Arantes do Nascimento, anses också vara en av tidernas bästa fotbollsspelare liksom en av världens mest kända idrottsmän. Han var en stor målskytt, som under 831 officiella matcher producerade hela 767 mål. Hans mest produktiva år var 1959, då han sammanlagt gjorde 126 mål. Den lysande passningsspelaren behärskade också att skjuta med båda fötterna och var enastående gällande både spelförståelse och teknik.

Messi, Lionel Andrés Messi, är innehavare av flera internationella målrekord och klassas även han som en av världens bästa. Faktum är att han blev utsedd till världens bästa spelare fyra år i rad mellan 2009 och 2013. Den relativt enfotade vänsterskytten, är en vass målskytt och skicklig dribblare.