Sport för alla

Fotboll är gemenskap

Lagsporter såsom fotboll ger en mycket större gemenskap än de individuella sporterna. Fotboll är en sport som nästan alla kan utöva och den spelas på alla nivåer. Oavsett om du spelar i en lägre eller högre division eller om du föredrar att endast följa matcherna från läktaren ger det en samhörighet att dela intresset med andra.

Fotboll

Fotbollssupportrar

Oavsett vilket lag någon håller på ger det en gemenskap att omges av andra som håller på samma klubb. De som håller på stora lag som exempelvis de engelska Premier League-lagen får tillhöra en samhörighet med andra supportrar från hela världen och de visar gärna sin tillhörighet med kläder och accessoarer. Om du till exempel håller på Chelsea kan du visa det med alltifrån bebisens kläder till armband och mobilskal. För att se vilket enormt utbud det finns kan du bland annat titta på Supporterprylar.se som har mängder med prylar för både Chelsea och alla andra lag.

Korpen

TCO-tidningen skriver i en artikel om vilken betydelse Korpen har haft för både friskvård och sammanhållningen. Korpen är ett bra exempel på hur kompisgäng kan gå samman och bilda ett lag som ställer upp i Korpen-serien. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har anordnat idrott ända sedan 1912 när de första föreningarna bildades. Som TCO-tidningen skriver var det från början yrkesgrupper som poliser och brandmän som deltog, men det förändrades snart. När arbetsplatserna förändrades på 1980-talet och folk började intressera sig för motion ändrades sammansättningen på lagen till att bestå av kompisgäng och idag är de lagen i klar majoritet.