Sport för alla

Den allsvenska hockeyserien

Den allsvenska hockeyserien är den näst högsta serien i svensk ishockey. Det var säsongen 2006/2006 som den fick namnet Hockeyallsvenskan. Och består idag av 14 lag som krigar för att få en plats i SHL som är den allra högsta ligan i Sverige.

Lag i Hockeyallsvenskan

Modo Hockey är ett av de lag som kämpar för att vinna serien och försöka ta sig tillbaka till SHL. Det har väl gått gått så där hittills och med en ny säsong så är det många i Örnsköldsvik men också runt om i landet som kommer att följa laget med stort intresse. Av tradition så är ö-vik ett starkt hockeyfäste med många duktiga hockeyspelare. Vilka har inte koll på Peter Forsberg, Markus Näslund och Tvillingarna Sedin för att nämna några. Nu kan man inte leva på gamla meriter utan det gäller att man tar i från skridskoskären och visar var skåpet ska stå under säsongen 2019/2020.

Det stora hockeyintresset

Det finns ett stort hockeyintresse i vårt avlånga land och Även om SHL är den högsta liga så är det klart att Hockeyallsvenska är intressant. Vi har ju en lång vintersäsong att se framemot och det är många som följer hockeyn med stort intresse. Kan man inte vara på plats och se ishockey live så finns det många möjligheter att se på matcher via sin TV eller via streaming. Den som har ett stort hockeyintresse har nog sett till att man har ett abonnemang som gör att man inte missar någon match.