Sport för alla

Börja med fotboll

Det är aldrig för sent att börja med fotboll. Klart är att om du vill göra en karriär som fotbollsspelare så är det en fördel att starta i unga år. Men att spela fotboll kan man göra högt upp i åldern. Som kompisgäng så kan det vara skoj att i under sommarhalvåret spela fotboll mot varandra. Det behöver inte vara någon elitsatsning utan kan vara en bra träningsform samtidigt som man tillsammans med andra gör något tillsammans.

Spela fotboll

Först av allt se till att köpa dig riktiga fotbollsskor då dessa kommer att vara avgörande för ditt spelande. Välj skor som passar för det underlag som ni spelar på. Gräs, konstgräs, grus eller inomhus. Det finns skor för alla underlag och olika modeller som passar dig perfekt. Om ert kompisgäng börjar bli bättre så kanske ett korplag är något som ni ska satsa på. Hitta ett bra namn på ert lag och skaffa er matchdräkter som passar ert lag.

Titta på fotboll

Genom att titta på fotboll så kan man alltid lära sig något. Det kan vara snygga finter eller hur andra duktiga fotbollsspelare spelar. Försök att notera vilka saker som är viktiga under en fotbollsmatch. Vad kan du ta med dig till ditt egna fotbollsspelande. Finns det saker som gör att du blir en bättre spelare på plan. Det är också en fördel att lära av varandra och de erfarenheter som alla har då det kommer till fotboll.